Saturday, July 23, 2011

BLUP BLUP BLUP


Nampak tuh... bunyi blup blup blup... tu tande nyer haus... hihi... merepek.. 
eyh.. lame ker aku x update blog hah..! tell me... :P sorry la der.. wa bz cikit sejak 2 menjak nie...  yerla... kne prepare tok final exam.... whoa... cakap pasal final exam an an an... lupe pulak yang aku da sem akhir... wwuuuhhuu... 2tahonstengah bersamaan 7 sem kat Kolej Teknologi YPC dgn mengambil jurusan Diploma Bisnes And Information Technology... ase cepat bebenor berlalu.... (baru diploma der.. dowang yg da bachelor pown x kecoh der...) ekot sukeh hati akuh la nak kecoh pown. blog aku kan.... :)
Bersambung balik pada cerita tadi... after last paper and last college ritu kami celebrate hari-hari terakhir kami kat times square jerk pown... okla kan drpd x derk... malas g jejaoh.. nak kejar mase punye pasal... tp walaupown kejar mase punye pasal... sempat lagi tu maen bowling... 2 game plak tu kan... hihi... ENJOY...! bile lagi nak sronok sronok cam gitu lagi kan... lps nie masing-2 da start bizi nan kerja mereka.... 

***

***
segan tuhh... ;P

ape yg aku nak buat bile da grad diploma... 
1stly dok umah jadi suri rumah sepenuh mase.... hihi.. pe salahnyer tolong mak kan.. nie la mase yg ado... kite cube jadi yg terbaek... 
2nd, amek mase utk keje... cuti 2 bulan... lps raye baru start cari keje... time tu pulun saket otak puas puas... wuuuhhuuu.... 
itu jela yg rancangan wat mase nieh... sambong blaja.?? urrrmmm.. x pk lagi wat mase nie... kalo adew rezeki, adew la nnt kan... tunggu dan sabar.... 

21/7 ritu bevday kawanku... anis namenyer... kecik molek jerk orang nyer... kalo time kat kolej slalu aku panggil dier adik, aku pulak jd along... so, dier nie mmg special sket.. hyperactive sgt... suke nyakat.... :P btw... sempena bevday dier yg special aku adew bg dier something... nak taw ape mende tuh.... jgn risau... die da dpt pown adiah tuh....

***
Nurul Yuhanis Yusrey

***

***
comel tak...???



alhamdulillah... dier terima jugak hadiah tuh... :)
p/s for adik : makesure jgn pecah kan... jage elok-2... ikhlas dr along... sbb along sayang nan mende tu k n adik skali.... mmuahh... ;)

bulan puasa datang lagi... alhamdulillah... kali nie puasa penoh yer uollls... jgn ponteng-2.. utk lelaki... makesure hah penoh... utk perempuan d kecualikan sbb-2 tertentu... tapi kalo bole bia la peno.... jgn ponteng... kumpul pahala manyak-2 kali nie... and jgn lupe solat tarawih... niat puasa ingat tak lagi.. meyh nak bg ingat balek meyh...

Niat Puasa Ramadhan

Lafaz niat untuk sebulan puasa

niatsebulanpuasa
Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala

Lafaz niat puasa (harian)
niatharianpuasa
Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala


Doa Berbuka Puasa

doaberbuka
Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.


Doa Selepas Berbuka Puasa

doasesudahberbuka
Ya Allah! Kerana Engkau aku berbuka puasa dan kepada Engkau aku beriman dan atas rezeki dari Engkau aku berbuka puasa telah hilang dahaga sudah menjadi basah segala urat. Ya Allah! Aku minta diampuni dosaku dengan rahmat Engkau yang meliputi segala sesuatu.


Hafal yer... :)



Pula/san : Selamat bercuti utk aku, dan Selamat Menjalani Ibadah Puasa utk kamu semua yang membaca...
assalammualaikum... =)


1 Ngutukan n Pujian::

cakedorayaki said...

bulan puasa bulan yang penug dugaan..s0,kuatkn iman dgn bykkan amal ibadah..=)